VELKOMMEN TIL MOMSTERBLOG

Denne manual er til dig, der opretter en blog på Momsterblog.dk
Vi er meget glade og stolte over at have dig med i vores netværk af morbloggere, og vi håber, du vil nyde godt af alle vores fordele.

På Momster vil du hurtigt opleve:

 • ingen forstyrrende reklamer på din blog
 • du får og sender trafik til andre bloggere
 • du bliver omtalt på Momsters sociale medier

Udover disse punkter er der en del andre fordele såsom fællesskabet og teknisk support. Det er nemt at oprette en blog, men at holde den kørende med et godt flow kan være en udfordring. Følger du denne brugermanual, får du et godt overblik. Du kan altid sende en mail på info@momster.dk, hvor du får hjælp inden for 24 timer (på hverdage).

Husk at følge os på vores sociale medier – og vi følger naturligvis tilbage:

DIN BLOG

Momsterblog.dk er Danmarks eneste blogplatform for kvinder med børn. Alle blogs er skabt af mødre, der skriver om hverdagslivet. Blogsene handler ikke udelukkende om baby, bleer og amning. Man kan skrive om alt, man ønsker og med lige præcis den vinkel, man føler for. Nogle blogger om beauty, bolig og shopping, mens andre blogger om rejse, arbejde, sygdom og andre udfordringer ved livet. 

Det, der forbinder os, er, at vi alle er mødre og vores liv naturligvis er præget af, at vi har unger, som vi unægteligt bruger en del tid på. Derfor har vi brug for et sted, hvor vi kan dele de oplevelser. Ærligt og autentisk.

Ærlighed og fællesskab er nøgleordene på Momster.

MEN husk, din blog er udelukkende DIN, så den eneste, der bestemmer, hvad der skal skrives, er dig! Dette bevarer ægtheden og troværdigheden, som vi værner om på Momster.

MOMSTERS EGNE BLOGS

Momster har tre blogs med tilhørende sociale medier, som du kan blive featured i: 

Når du udgiver et mad-relateret blogindlæg, som passer til Momsterfood, eller et blogindlæg med en rejse, tur eller ferie, som passer til Momstertodo eller et kreativt projekt, der passer til Momsterkrea vil vi skrive et kort blogindlæg om det med link til indlægget. På den måde vil læseren føres til din blog for at læse hele indlægget, hvilket kan være med til at give dig trafik fra nye læsere.

MOMSTERTEST

Momstertest er Danmarks største online familietest-univers. Alle tests udføres af tre forskellige mødre, som giver en grundig anmeldelse af det samme produkt. De tre anmeldelser udgives samlet i et indlæg på momstertest.dk.

De tre testere modtager produktet, og tester derhjemme i eget naturlige miljø. Derefter skal de både skrive om produktet på de sociale medier samt udarbejde en grundig anmeldelse til momstertest.dk.

Testere får ikke penge for opgaven, men bliver gifted med både testprodukt og muligvis flere produkter fra producenten.

En momstertest kommer oftest i forlængelse af en større momsterkampagne med mange mødre. Ud af det felt udvælges altid tre, der specifikt skriver en anmeldelse baseret på grundig test.

Du kan også være med i en Momstertest, opret blot en gratis profil lige her på Momsterjob og tilmeld dig job, der passer til dig og din familie.

MOMSTERKAMPAGNE

Momster udarbejder ca 100 momsterkampagner om året. Vi aktiverer altid 3-50 mødre pr kampagne. Har du en blog stiger dine chancer for at blive udvalgt til kampagner, og har du en momsterblog stiger de væsentligt mere.

Jobsene findes på vores influencerjobportal Momsterjob.dk, som er gratis at oprette sig på.

Du kan kun se jobsenes detaljer, og dermed tilmelde dig dem, hvis du opfylder følgende tre kriterier:

 • følgertal
 • alder på dig og dine børn
 • geografisk placering

Når tilmeldingsperioden er ovre, bliver du kontaktet, hvis du har fået jobbet. Hvis du under MINE JOBS stadig kan se jobbet, er du stadig i overvejelse for jobbet. Hvis du ikke længere kan se jobbet, betyder det, du ikke har fået det.

HUSK: Melder du dig på et job, og bliver udvalgt, har du 48 timer til at sige ja. Siger du ja, men senere vælger ikke at udføre jobbet, ekskluderes du fra Momsterjob i 6 måneder. Så vær sikker, inden du melder dig på eller siger ja ved bekræftelse.

 

BRUGERMANUAL TIL BLOG

1. Login


Du logger ind på din blog ved at gå ind på momsterblog.dk og finder loginknappen oppe i toppen i højre hjørne:

 

2. Loginoplysninger

Dit brugernavn er din sidetitel. Altså det, din blog hedder. Kan du ikke huske det, så skriv til info@momster.dk. Dit password har du på mail. Den kan ændres, når du er logget ind.

 

3. Kontrolpanel

Når du er i dit kontrolpanel, kan du se din statistik. Der går 30 dage, før du har et endeligt overblik over trafikken. På venstre side er kontrolpanelet med en række funktioner.

 

4. Customize din blog

Det er på tide at tilpasse din blog, så du får det look, du ønsker. Det gør du ved at vælge Udseende i kontrolpanelet og derefter tilpas. Så kommer du ind på denne side, som giver dig muligheder for at customize.

Global: Her ændrer du på farver og fonte på din blog.

 

Header

 • Site identitet: her kan du ændre din blogs navn og beskrivelse.
 • Primær header: under farve kan du vælge at ændre farven på headeren. Du kan også uploader dit eget header. Jeg anbefaler, at du laver dit eget headerbillede, så det er unikt og præcist, som du ønsker det.
 • Underheader: her kan du ændre farven, skriften og størrelsen på menubjælken.

Blog: Herinde kan du eksperimentere med, hvordan formatet på dine blogindlæg skal se ud.

Sidebjælke: Du styler din sidebar her, så den bliver, som du ønsker den.

 • Billede: her vælger du et et billede af dig selv og skriver en kort tekst om dig selv. Det giver dine læsere hurtigt en fornemmelse af, hvad det er for et univers, de er trådt ind i.
 • Tip til introtekst: Du kan enten sætte fokus på, hvad bloggen handler om, eller dig der, der sidder bag skærmen.
 • Brugerdefineret HTML: Denne er indsat for at vise din Instagram. Du tilknytter dog din Instagram inde fra kontrolpanelet.

5. Skriv blogindlæg

Når du er færdig med at tilpasse din blog, kan du endelig skrive dit første blogindlæg. Tryk på Indlæg eller Tilføj indlæg, hvis du vil direkte i gang med at skrive: 

 

Elementer

Der er en del elementer fra de forskellige kategorier, du kan bruge til at style dine indlæg. Eksperimentér gerne, så du får mest muligt ud af din blog. Dem du bruger mest, vil dukke op i mest anvendte.

 

Overskrift

Lav en overskrift i Tilføj Overskrift. Så snart du er færdig, trykker du blot på returknappen og en ny boks dukker op, som giver dig mulighed for at skrive videre.

 

Indsæt billede

Dernæst kan det stærkt anbefales at have billeder i dine indlæg. Især et godt billede øverst i indlægget er godt som blikfang. For ikke at overbelaste hele platformen, skal du resize dine billeder, inden du lægger dem op. De skal helst være mellem 100-300 kb. Der er en grænse på 500 kb, så du kan ikke lægge billeder op, der er større end det. Hvis du ikke kan resize dine billeder på tlf eller computer, så brug dette gratis site: https://picresize.com.

 

Billedstørrelse

Her vil jeg anbefale, at du vælger størrelsen STOR eller FULD. Så flugter den med overskriften og brødteksten.

 

Links i indlæg

Du markerer det ord eller den sætning, du ønsker, der skal være et link til, og så indsætter du linket ved at trykke på link-ikonet, som du ser her.

 

Udvalgt billede

Det første billede i indlægget bliver det udvalgte billede. Jeg anbefaler, at du overvejer hvilket billede, der skal være øverst, da det fungerer som blikfang og kan derved give flere læsere.

 

Momsterkategori

Når du er færdig med dit indlæg, skal du vælge, hvilken kategorier der passer til dit indlæg. Der er allerede indsat de seks kategorier, som vi arbejder med på Momsterblog: Mor, Børn, Hjem, Mad, Krea og ToDo. Du skal derfor vælge en af dem, for at kunne blive vist på forsiden af momsterblog.dk. Men da du sagtens kan vælge flere kategorier, er du velkommen til også at oprette dine egne.

 

Planlæg et indlæg

Det kan være en rigtig god ide at planlægge sine indlæg. Når skrivelysten melder sig, er det bare om at skrive en masse. Men undgå at udgive dem alle på en dag.

Instagram

Din Instagram konfigurerer du herinde: