Geniale snack-muffins til madpakken
10’er mad, snacks og mellemmåltider… En lang skoledag kræver optankning en gang imellem, og det kan være svært at blive ved med at finde på velsmagende snacks, men med disse snack-muffins bliver det nemt!
De søde snack-muffins indeholder ikke sukker, men derimod søde overraskelser i form af friske blåbær og lidt kiwi, og du kan nemt erstatte toppingen og indholdet med f.eks. kokosflager eller tørret hindbær.
Opbevar dem i en lufttæt beholder eller frys halvdelen af portionen ned, så du nemt kan tage dem op fra tid til anden, når du skal bruge en nem snack til ungerne.
Er du på udkig efter en nem og lækker snack til madpakken, som kan tilfredsstille både børn og voksne? Snackmuffins er den perfekte løsning! Disse små muffins er både praktiske, nærende og lette at tilpasse med dine foretrukne ingredienser. De er ideelle som mellemmåltid, og de kan hurtigt blive børnenes nye favorit i madpakken.
Hvorfor vælge snackmuffins?
Snackmuffins er en fantastisk måde at få lidt ekstra grøntsager og protein ind i dagens måltider på. De er små, fyldige og supernemme at spise på farten. Mange vælger også snackmuffins, fordi de kan laves i store portioner og fryses ned, så de er klar til ugen.
Opskrift på lækre snackmuffins
Her er en basisopskrift, som du kan tilpasse med dine foretrukne ingredienser:
Ingredienser
- 2 dl hvedemel
- 1 dl fuldkornsmel
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- 2 æg
- 1 dl mælk
- 1/2 dl olie (f.eks. olivenolie eller rapsolie)
- 100 g revet ost
- 1 revet gulerod
- 100 g skinke eller kalkun i tern (kan udelades for en vegetarisk version)
- Evt. en håndfuld spinat eller hakket peberfrugt
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180°C og gør en muffinbakke klar med papirforme.
- Bland hvedemel, fuldkornsmel, bagepulver og salt i en skål.
- I en anden skål, pisk æg, mælk og olie sammen, og tilsæt derefter de tørre ingredienser.
- Vend forsigtigt osten, gulerod, skinke og evt. spinat eller peberfrugt i dejen.
- Fordel dejen i muffinformene, og bag dem i ca. 20-25 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte.
- Lad muffinsene køle af, og pak dem derefter i madpakken.
Variationer og Tips
Snackmuffins kan varieres efter smag og sæson. Prøv at tilføje forskellige grøntsager som majs, squash eller broccoli. Hvis du vil have dem lidt sødere, kan du tilføje et par majs, eller for en mere krydret variant, kan du eksperimentere med krydderier som paprika eller chiliflager.
Med disse geniale snackmuffins bliver madpakken både sundere og sjovere!