Hvor længe kan man være sygemeldt med løn?

Når du bliver syg og ikke kan arbejde, er det afgørende at kende dine rettigheder som lønmodtager. I Danmark reguleres retten til løn under sygemelding primært af funktionærloven, overenskomster og individuelle ansættelseskontrakter.

Funktionærloven sikrer, at funktionærer har ret til fuld løn i hele sygdomsperioden, så længe ansættelsesforholdet varer. For medarbejdere uden for funktionærloven kan der være forskellige aftaler afhængigt af overenskomsten eller kontrakten.

Hvor længe kan man være sygemeldt med løn?

Generelt kan en lønmodtager forvente løn under sygdom i en periode på op til 30 dage, hvorefter overgangen til sygedagpenge finder sted, medmindre arbejdsgiveren vælger at fortsætte med løn.

Arbejdsgiverens rolle i din sygemelding

Når en medarbejder melder sig syg, har arbejdsgiveren visse forpligtelser:

  • Registrering af sygemelding: Det er vigtigt, at sygemeldingen meldes korrekt og rettidigt.
  • Dialog og opfølgning: Arbejdsgiveren kan kræve dokumentation såsom en lægeerklæring og skal løbende tage dialog om din tilbagevenden til arbejde.

Arbejdsgiveren har desuden mulighed for at få refusion for sygedagpenge fra kommunen efter 30 dage, hvis medarbejderen forbliver syg.

Hvad sker der efter perioden med løn?

Når perioden med løn under sygdom udløber, overgår mange lønmodtagere til sygedagpenge, der administreres af kommunen. Dette forudsætter, at man opfylder kravene for udbetaling af sygedagpenge, herunder:

  1. At sygdommen forhindrer arbejdet.
  2. At man aktivt deltager i kommunens opfølgningsproces.

Kommunen har pligt til at støtte den sygemeldte i at vende tilbage til arbejdsmarkedet, enten gennem revalidering, fleksjob eller andre initiativer.

Hvor længe kan man være sygemeldt med løn? 2

Langtidssygdom og fremtiden

Hvis sygdommen bliver langvarig, kan det være nødvendigt at overveje løsninger som fleksjob eller arbejdsfastholdelse. Arbejdsgiveren kan i nogle tilfælde vælge at opsige medarbejderen, hvis sygefraværet gør det umuligt at opretholde ansættelsen. Det kræver dog en individuel vurdering og skal ske i overensstemmelse med både lovgivning og eventuelle overenskomster.

At kende dine rettigheder som lønmodtager kan give dig tryghed i en ellers svær periode. For yderligere information kan du læse mere på borger.dk eller regeringens side om sygedagpenge.

Indholdsfortegnelse
  1. Arbejdsgiverens rolle i din sygemelding
  2. Hvad sker der efter perioden med løn?

Relateret indhold

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *